Horse Agility

Ken je dat, die parcoursjes voor honden, waarbij de honden door tunnels heen crossen, over een brug of een wip heen gaan, slalommen, stil moeten zitten op een aangewezen plek, enz? De meeste van ons hebben wel eens over deze behendigheid gehoord. Minder bekend, in Nederland althans, is dat agility niet alleen voor honden, maar ook voor paarden is!

IMG_20141023_143759

Ieder paard kan Horse Agility, en de meesten vinden het nog enorm leuk ook. Het is een mooie afwisseling op het rijden en vergroot ook nog eens het zelfvertrouwen van mens en paard! Je kan het langzaam opbouwen en de oefeningen steeds moeilijker maken. Het doel is dat je paard gewillig en zonder angst met je mee loopt door het parcours. Je krijgt bij de wedstrijden dan ook minpunten als je druk op je lijn zet. Het toewerken naar het werken in vrijheid wordt zo extra gestimuleerd! Het parcours is iedere maand weer anders en iedereen kan mee doen, ongeacht de trainingsmethode die je gebruikt. Hierdoor kan je goed werken aan de relatie met je paard en geeft het mooie handvatten om te trainen met een doel, en om je training erg afwisselend te houden!

IMG_20140929_152312

Het is mogelijk om een trainingsdag van mij te organiseren. In de ochtend kan iedereen met zijn paard aan de hand ‘proeven’ aan wat hindernissen, onder mijn begeleiding. Rond de lunch doen we wat theorie, waarna iedereen nogmaals met zijn paard de bak in kan. Ook kunnen liefhebbers eventueel te paard de obstakels trotseren, of kunnen de deelnemers met paarden die hier ervaring mee hebben, toewerken naar het werken in vrijheid. Misschien heb je op stal zelf al leuke simpele materialen liggen, waarmee we leuke obstakels kunnen maken. Ik neem zelf nog meer materialen mee, om er een leuke dag van te maken met eindeloze mogelijkheden!

resized_CIMG2285