Het favoriete Onthaast-dessert

De Onthaastweek van dit najaar zit er alweer op. Najaar ja, terwijl het pad rond het meer al helemaal rood-bruin is gekleurd van de dorre bladeren, maar het overdag nog ‘gewoon’ 30 graden is. Najaar op Lothlorien.

Voor mij als kok was deze week een hele leuke uitdaging. De verschillende recepten van de zomer zitten inmiddels aardig in mijn systeem, maar deze week wilden we net wat extra’s doen. Net dat beetje meer aandacht, nog gezonder, verantwoorder, meer biologisch en geen suiker.

De deelnemers werden ‘s ochtends verrast met een heerlijk sapje en de lunch bestond naast brood en soep uit verse groenten, al dan niet verwerkt in een salade. Het diner was steeds een luxe 3 gangen diner, met prachtig opgemaakte voorgerecht bordjes, een uitgebreide hoofdmaaltijd met veel groenten, en een bewust dessert. Eén van die desserts wil ik graag met jullie delen. De grote favoriet!

Avocado-limoen taartjes

Ingrediënten:

  • 100 gram dadels

  • 200 gram abrikozen

  • 200 gram walnoten

  • 1 citroen

  • 2 rijpe avocado’s

  • 2 limoenen

  • 40 gram kokosolie

  • 4 eetlepels rijststroop

  • kokosrasp

  • eventueel vijgen voor de garnering

Benodigdheden:

  • keukenmachine

  • zoveel mooie (glazen) schaaltjes of potjes als er mensen zijn

Bereiding:

  • Maal de abrikozen, dadels en walnoten met een keukenmachine tot ze de grootte van een kleine kiezel hebben.

  • Rasp de schil van de citroen en voeg de rasp toe aan het mengsel van de abrikozen, dadels en walnoten.

  • Verdeel het mengsel over de glazen chaaltjes zodat je in elk schaaltje een mooie bodem krijgt.

  • Rasp en pers de limoenen uit.

  • Smelt de kokosolie.

  • Maak met de keukenmachine een glad mengsel van de avocado, limoenrasp, limoensap, kokosolie en rijststroop.

  • Verdeel het mengsel over de schaaltjes.

  • Laat het minimaal een uur opstijven in de koelkast.

  • Garneer voor het serveren met kokosrap en eventueel een stukje vijg voor de kleur.

Bon appetit!

Leave a Reply

Your email address will not be published.