Teamcoaching: Verbinden en Grenzen

Een paar weken geleden schreef ik over de samenwerking die Inger en ik, onlangs zijn aangegaan. Na wat individuele sessies met vrienden en bekenden, was ons grote debuut afgelopen december.

We waren gevraagd om voor de planners-afdeling van een ziekenhuis, een workshop te organiseren. Het ging om een team dat vanaf verschillende locaties samenwerkt. Meteen speelde de vraag op: ‘Hoe kan je, met die fysieke afstand, fijn met elkaar samenwerken en ook je grenzen bewaken?’

Zo ontstond de workshop ‘Verbinden en Grenzen’.

Het 4 uur durende programma begon met een bijzonder voorstelrondje onder het genot van een kopje koffie of thee. Na het doornemen van het programma en de huisregels, kwamen we to-the-point: Waarom doen we dit met paarden? Ik vertelde over de verschillen tussen paarden en mensen, de enorme gevoeligheid van paarden en hun vermogen om compleet in het hier-en-nu te zijn. Er was meteen duidelijk dat het bijzondere dag zou worden.

De oefeningen die we uitgedacht hadden, sloten naadloos op elkaar aan. Van een oefening om hier even echt ‘aan te komen’, naar een ‘verbindingsoefening’, het introduceren van een nieuwe collega, het samenwerken, het stellen van grenzen en tot slot zelfs een systemische oefening.

Bij de deelnemers was enorm veel rust en dankbaarheid waar te nemen. Nog nooit eerder heb ik een team gezien waar zo’n enorm onderling vertrouwen heerst. Prachtig om iedereen te zien deelnemen, elkaar aan te vullen, ruimte te geven, te helpen, los te laten, op te vangen, te laten lachen, huilen, werkelijk alles mocht er zijn. Zo bijzonder!

De deelnemers waren laaiend enthousiast en blij met ons als coaches. Ze hebben de paarden bedankt en ‘s avonds…. kregen we van één van de deelnemers een belletje voor een mogelijke nieuwe opdracht!

En wij, de coaches? Onze nabespreking was simpel: Wat heerlijk om samen te werken, wat is de dag voorbij gevlogen, zonder dat we het gevoel hebben dat we vandaag echt hard hebben gewerkt. Tuurlijk, er zat veel voorbereiding in, maar vandaag, ging in één woord: Moeiteloos!

Wil jij ook meer weten over de workshop Verbinden en Grenzen, stuur dan een e-mail naar info@anne-monique.nl

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *