Aanbod

Je kan bij mij terecht voor:

Irwin Insights lessen

Tijdens deze grondwerk- en/of rijlessen gaan we aan de slag met een heldere communicatie tussen mens en paard om zo wederzijds begrip te creëren, met als doel de samenwerking zo plezierig, dwangvrij en succesvol mogelijk te maken en een oprechte connectie tussen jou en je paard te creëren. Dit is mogelijk voor alle disciplines en geschikt voor zowel communicatieve vraagstukken als gedragingen van je paard waar je mee worstelt, zoals niet kunnen stilstaan, zich afsluiten voor informatie, of (aanhoudende) angsten. Kijk voor een uitgebreide uitleg van de Irwin Insights werkwijze op de pagina ‘Waar sta ik voor?’.

(Door)trainen: Spreekt de Irwin Insights werkwijze je aan en kan je paard wel wat extra ervaring, sturing of uitdaging gebruiken, dan is het ook mogelijk dat ik gedurende een bepaalde periode regelmatig met je paard werk. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.

Trailerladen

Trailerladen gaat vaak gepaard met stress: je gaat naar een wedstrijd, je moet op tijd bij de dierenarts zijn, of je wilt zo snel mogelijk de weg op om een lange buitenrit in een natuurgebied te kunnen maken. De kans is groot dat je paard deze stress aanvoelt en er zelf ook gespannen van raakt. Je paard kan ook een keer een nare situatie in een trailer mee hebben gemaakt, of vind het simpelweg eng zijn vrije uitzicht in te moeten ruilen voor een donker hokje zonder overzicht. Al deze situaties kunnen bijdragen aan een moeizame laadsessie. Dit veranderen vergt een verschuiving van mindsets en perspectief. Ik help je graag om te zien wat je paard aangeeft en wat hij in zo’n situatie van je nodig heeft. Als er meer begrip is, ontstaat er ook makkelijker meer geduld en compassie. Combineer dit met het leren wat de juiste timing voor je hulpen is, zodat trailerladen voortaan soepel en prettig verloopt.

Horse Agility

Ken je dat, die behendigheidsparcoursen waar honden over, onder en langs allerlei obstakels moeten? Dat is niet alleen voor honden, ook paarden kunnen dit als de beste! Het is een mooie afwisseling op het rijden, kan het zelfvertrouwen van mens en paard enorm vergroten, en de meeste paarden vinden het nog hartstikke leuk om te doen ook. Het doel van Horse Agility is dat je paard met plezier, gewillig en zonder angst het parcours met jou mee doorloopt. Ik organiseer met veel plezier Horse Agility trainingsdagen waarbij we ‘s ochtends stap voor stap kennismaken met de hindernissen en de theorie van Horse Agility, waarna we ‘s middags aan de hand of te paard de hindernissen kunnen gaan trotseren. Ik neem hier zelf materialen voor mee en we kunnen daarnaast ook spullen gebruiken die bij jou op stal te vinden zijn. Zo maken we er een leuke dag van met eindeloze mogelijkheden!”

ESDR THERAPY

Tevens ben ik mijn opleiding tot ESDR therapeut voor paarden, aan het afronden. ESDR therapie is EMDR therapie, maar dan voor paarden.

Voorbeelden van problematiek waarvoor ESDR® therapie een uitkomst kan zijn:

 • Trailer(laad)problemen
 • Singeldwang
 • Angst voor tegemoet komende paarden
 • Angst voor hindernissen/hindernisbalken
 • Algehele hoge basisspanning en/of hoge spierspanning
 • Problemen met op-/afstappen
 • Angst voor handelingen van dierenarts
 • Angst voor smalle doorgangen
 • Angst voor geluiden zoals applaus
 • Verlatingsangst
 • Spanning opbouwen tijdens oefeningen
 • Spanning opbouwen op ander terrein

Meer info hierover vind je op https://esdrtherapy.com/