Samen kunnen we meer dan alleen!

Augustus 2013. Een paar maanden na het afronden van de Windopleiding bij Bureau Wind. Gecertificeerd systemisch paardencoach en wel wat workshops gegeven, maar echt van de grond komen, dat deed het nog niet.

Na een tiental vruchtbare intervisies, eerder dat jaar, besloten Inger en ik weer eens samen te komen. Na wat catching-up doken we de bak in voor een systemische sessie. Als we alléén werken, stroomt het niet. Daar, in de bak, wordt het ons duidelijk: Beweging ontstaat door het samen aan te pakken. Eigenlijk wisten we dit al wel, maar misschien waren we het vergeten? We besluiten samen aan de slag te gaan en te kijken wat er ontstaat.

Er ontstaat al snel iets, want als ik de week erop, bij Inger aanbel, zijn haar eerste woorden: ‘Fijn dat je er bent, we moeten even een offerte in elkaar zetten’.

Vorige maand was onze eerste teamcoaching en afgelopen week hebben we ons samenwerkingscontract getekend. De locatie is geregeld, de eerste kennissen hebben deelgenomen aan een individuele sessie en de volgende aanvraag ligt op de planken.

Het werken met de paarden blijft iets van mij, maar het systemisch coachen is nu iets van ons samen. De naam waaronder we werken? Blikwerpers. Waarom? Wij werpen een blik op dat wat nog niet zichtbaar is. We lossen het niet op, we kijken. Samen met de cliënt. We werpen een blik op het systeem. We delen wat zichtbaar wordt. We maken ruimte voor dat wat gezien wil worden. We geven het systeem de ruimte en de mogelijkheid om het evenwicht te herstellen. Door deze verruimde blik, kan de cliënt zijn echte plek innemen en omarmen.

Tijd voor champagne! De website staat online. Hij moet nog verder ingevuld worden, maar het begin is er. Nieuwsgierig? Kijk eens op www.blikwerpers.nl1513978_638656362864373_1852465508_n

Meer info over hoe en wat we nu samen en alleen doen, volgt.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *