Problemen oplossen zonder hulpmiddelen!

Dit paard heeft nooit in de rechtergalop kunnen aanspringen. Zonder iets van bijzet-teugels, touwtjes of wat dan ook, zijn we gaan trainen op de galop. Eerst om de stress eruit te halen, daarna om rechtsom aan te kunnen springen. Ik vind het zo gaaf dat dit zonder al die hulpmiddelen, mogelijk is!

Hier zijn we een paar weken bezig met de galop. Je ziet hoe ze de eerste keer verkeerd aanspringt, maar de ronde erop meteen goed gaat. Ik beloon haar door haar naar me toe te laten komen. Je ziet daarna dat het goed voelt in haar lijf om goed aan te springen, dat ze het begint te snappen. Ze wordt wat vrolijker, ze gaat haar lijf wat meer ontdekken. Dan vraag ik nog een keer galop, wederom gaat ze eerst fout en daarna meteen goed. Heel gaaf om dit in zo’n korte tijd te kunnen bereiken. Dit filmpje is van een maand geleden en ik kan je vertellen dat het probleem nu helemaal is opgelost (filmpje volgt!). Trots! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *