Wat vooraf ging

Na het meest geweldige jaar in Australië (http://moontje.reismee.nl/), gevolgd door 7 maanden werken en leren in Oostenrijk (http://werkenindebergen.reismee.nl/), was het tijd om mijn toekomstplannen verder uit te werken. In Oostenrijk kwam ik door een tweet van een Berghutgast, in aanraking met paardencoaching. Ik las het artikel, zocht e.e.a. op en legde het weer weg. Maar een maand later begon weer iemand er tegen mij over en een maand later weer en twee weken later weer. Toeval bestaat niet. Ik dook er in en werd eigenlijk steeds enthousiaster. Helemaal toen ik me realiseerde: ‘Toen ik in Australië werkte op Leconfield (http://www.leconfield.com/), was ik extreem gelukkig. Ik besloot bij mezelf na te gaan waarom deze omstandigheden ervoor zorgden dat ik me zo goed voelde. Het besef kwam dat ik hier de drie dingen in het leven kon doen, die ik het allerliefste doe: Werken met mensen, werken met paarden en lesgeven/coachen.’

Stel nou dat ik mijn brood kan verdienen door deze drie dingen te combineren, dat zou toch super zijn?! En wat is een paardencoach? Iemand die werkt met mensen, werkt met paarden en coacht.

Rond dezelfde tijd kwam ik in Oostenrijk in contact met iemand die op het punt stond haar paard te verkopen. Ze vertelde me hoe haar paard continu van haar weg liep en hoe ze het gevoel had dat er niets meer van de band, die ze ooit hadden, over was. We spraken een paar keer af en al snel werd me duidelijk wat de reden van hun scheve verstandhouding was. Paard en mens begrepen elkaar niet meer. Ik bleek over de gave te beschikken haar in te laten zien wat haar gedrag voor invloed had op het paard, waardoor ik beide kon helpen, kon coachen.

Tegelijkertijd had ik in Oostenrijk een bijbaantje als paardrijdinstructrice. Ik heb veel lesgegeven de afgelopen jaren, maar merkte nu dat het traditionele rijden, mij niet meer zo erg ligt. Liever werk ik, na mijn tijd bij Leconfield, Australië, op een natuurlijke manier met paarden. Zou het niet gaaf zijn als ik paardencoaching kan combineren met Natural Horsemanship?!

Toen ik in mei voor een paar weken in Nederland was, bracht ik een bezoek aan een open dag voor de opleiding Equine Assisted Coach. Hoewel ik hier erg enthousiast over was, kwam ik er pas later achter dat er verschillende varianten paardencoaching zijn.

In augustus had ik meerdere intakegesprekken en besloot ik mezelf uiteindelijk in te schrijven voor de Opleiding Systemisch Paardencoachen bij Bureau Wind. Hier kwam ik ook op het idee om op de langere termijn te kijken of ik paardencoaching kan combineren met mijn afgeronde rechtenstudie en mijn passie voor familierecht. Misschien dat ik de paarden kan gaan betrekken bij een mediation sessie. Dit is nog ver weg, maar wel leuk om in gedachten te houden!

Rond dezelfde tijd bracht ik een bezoek aan Eddy Modde, voormalig 3-sterren Parelli instructeur. Een betere plek om mijn Natural Horsemanship skills uit te breiden, kan ik me niet wensen.

In september verhuis ik dan ook naar Zeeuws-Vlaanderen, waar ik full-time als working student bij Eddy aan de slag ga en voor mijn opleiding één keer in de maand naar Bennekom moet. Ik ben benieuwd wat deze combinatie me uiteindelijk gaat brengen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *